Rabu, 24 September 2014

Collagen Grade AAA


PURE MARINE COLLAGEN GRED AAA WARNA UNGU 

Ianya memiliki kuasa anti penuaan dan antioksida tertinggi daripada semua jenis sayuran berwarna ungu yg lain. Ia merupakan antara pilihan utama masyarakat Cina sejak sekian lamanya dalam penyediaan juadah seperti sup. Ia mengandungi kandungan khasiat yg amat tinggi berbanding dgn rumpai Gred AA. Ia terlebih dahulu diternak di negara Jepun sbg makan rujuk penduduk di sana

* WARNA GELAP SEPERTI UNGU

 memiliki postensi tinggi dlm dunia perubatan & kosmetik. Melanin warnanya diselaputi sejumlah besar protein, vitamin & zat galian yg amat tinggi serta kandungan air yg amat besar. Kandungan rumpai laut ungu memiliki bahan antoksida yang tinggi. Ini kerana dari pembawaaan warna pigment ungu.


ANTIOKSIDA

Bahan antioksida merupakan bahan kimia yang diperlukan tubuh untuk meneutralkan radikal bebas dan mencegah kerosakan yang ditimbulkan oleh radikal bebas terhadap sel normal, protein, dan lemak. Bahan ini menstabilkan radikal bebas dengan melengkapkan kekurangan elektron yang dimiliki radikal bebas, dan menghambat terjadinya reaksi berantai dari pembentukan radikal bebas yang dapat menimbulkan tekanan oksidatif.
Ada beberapa bentuk bahan antioksida, di antaranya vitamin, mineral, dan fitokimia. pelbagai jenis bahan antioksida ini berkerja bersama dalam melindungi sel normal dan meneutralkan radikal bebas.

TUBUH LEBIH TAHAN SERANGAN PENYAKIT

Kerana memiliki agen anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa. 

MENDAPAT KEMBALI KEANJALAN, KELEMBUTAN KULIT

Ia mempercepat pergantian sel-sel kulit yang mati dengan sel yang baru, selain melindungi dari sinaran ultra violet. 

PERTUMBUHAN RAMBUT LEBIH BAIK DAN KELEMUMUR AKAN HILANG

Sel rambut akan mendapat tenaga dan zat yang mencukupi untuk pertumbuhan maksima. 

MENGATASI MASALAH PENYAKIT DEGENERATIF DAN MASALAH USIA UMUR LANJUT 

Anti oksida semulajadi dalam rumpai laut adalah penghambat pembentukan radikal bebas. 

Kebaikan antioksida membantu mengatasi masalah penuaan pertingkat ketahanan sel badan

KONSEP kembali ke alam semula jadi menjadi semakin popular bagi yang ingin memelihara kecantikan dan kesihatan diri. Penggunaan bahan semula jadi khususnya yang mengandungi antioksida terutama tumbuh-tumbuhan dalam merawat kecantikan juga semakin banyak digunakan dalam produk kecantikan hari ini.

Hasil kajian saintifik juga menunjukkan tumbuh-tumbuhan seperti buah-buahan mengandungi bahan antioksida yang mengekalkan kesihatan dan mencegah pelbagai jenis penyakit dialami manusia hari ini.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar